Klaas Jan Mollema

Als mediatechnoloog (MSc) en informatiespecialist (B-ict) is Klaas Jan Mollema Specialisatiecoordinator van Business Data Management bij de opleiding Informatica aan Hogeschool Leiden.

Klaas Jan geeft en ontwikkelt onderwijs over Big Data architectuur, Datamanagement, Informatiemanagement, Bedrijfsprocessen, Datavisualisatie, Predictive Analysis & Machine Learning en Geo Informatiesystemen. Daarnaast organiseert hij jaarlijks meerdere learning experiences in de vorm van een challengeweek en studiereizen voor studenten of professionals.

Naast zijn werk bij Hogeschool Leiden is Klaas Jan vice voorzitter van de afdeling Prissma van Beroepsvereniging voor ICT en Informatieprofessionals KNVI. Klaas Jan is een veelgevraagd spreker en wordt vaak uitgenodigd als denktank bij vraagstukken in de bibliotheek en erfgoedsector. Ook wordt Klaas Jan door GO-opleidingen regelmatig ingezet als docent en examinator.

learning experiences

Leren doet ieder mens anders. Het ontwikkelen van een onderwijsklimaat waarin iedere deelnemer optimaal kan functioneren is een enorme uitdaging. Klaas Jan heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van zogenaamde learning experiences. Challengeweeks en studiereizen waarbij studenten of professionals als groep worden ondergedompeld in een leerklimaat met een uitdaging. Zowel in hogeschoolcontext als tijdens studiereizen weet Klaas Jan door de opdracht en de opzet een groot ontwikkeleffect te bereiken.

Lees verder…

spreker

Klaas Jan is een veelgevraagd spreker en spreekt over Open Data, Big Data, informatiemanagement en diverse onderwerpen in de bibliotheek & efgoedsector. Ook wordt hij door GO-opleidingen regelmatig ingezet als docent en examinator.

Lees verder…

blog

vacature: Informatica docent met kennis en ervaring rond Big Data tools, data analyse en predictive analyse (1fte)

Voor mijn specialisatieteam Business Data Management (Hogeschool Leiden) zoek ik een docent informatica die bij voorkeur kennis heeft van: – Big data frameworks als Hadoop en Hortonworks; – Big Data tools als ElasticSearch, Google BigTable, Google BigQuery; – Visualisatie en analytics tools zoals Tableau en PowerBI; – Programmeren in R en/of Python; in het bijzonder …

Workshop informatie visualisatie @ studevereniging SIM

Voor Studievereniging SIM mocht ik in december 2017 weer een workshop Informatie Visualisatie geven. De workshop heb ik dit jaar vernieuwd en laten inspireren door de workshop die ik eind dit jaar in London volgde bij David McCandless. De studenten maakten tijdens de workshop elk hun eigen infographic en de resultaten waren verbluffend sterk.

contact

De beste manier om contact met me te leggen is via mijn mailadres bij Hogeschool Leiden. Dit mailadres en andere contactgegevens vind je linksonder op deze webpagina.

CV en uitgebreide contactinformatie