Als mediatechnoloog (MSc) en informatiespecialist (B-ict) is Klaas Jan Mollema per 1 augustus 2016 coördinator Business Data Management bij Hogeschool Leiden. Hij geeft ontwikkelt onderwijs en college over het toegankelijk maken van beeldmateriaal, Big Data, Open Data, documentmanagement en kennismanagement in Sharepoint, informatievisualisatie, geo-informatiesystemen en de omgang met informatie en (nieuwe) technologie in organisaties. Inzet van opdrachtgevers en opdrachten uit het werkveld is hierbij een cruciale factor.

Naast zijn werk bij Hogeschool Leiden is Klaas Jan lid van de KB Innovatieraad Openbare Bibliotheken en bestuurslid bij Prissma en het Haags InformatieNetwerk.

Klaas Jan is een veelgevraagd spreker en wordt vaak uitgenodigd als denktank bij vraagstukken in de bibliotheek en erfgoedsector. Ook wordt Klaas Jan door GO-opleidingen regelmatig ingezet als docent en examinator.

linkedinfacebook

Curriculum Vitae + portfolio (lang)

Zijlmo.nl

Zijlmo.nl is het platform van Korneel Zijlmans en Klaas Jan Mollema en is sinds 23 november 2002 een ware testomgeving en presentatieruimte voor deze informaticus en informatiekundige. Al die jaren is hier al menig perl en php script getest, een enkel fotoalbum gepresenteert en wat eigen gefrutsel voortgebracht.