Als mediatechnoloog (MSc) en informatiespecialist (B-ict) is Klaas Jan Mollema coördinator van de Informatica specialisatie Business Data Management bij Hogeschool Leiden. Hij geeft en ontwikkelt onderwijs over Big Data architectuur, Datamanagement, Informatiemanagement, Bedrijfsprocessen, Datavisualisatie, Predictive Analysis & Machine Learning en Geo Informatiesystemen.

Naast zijn werk bij Hogeschool Leiden is Klaas Jan lid van de KB Innovatieraad Openbare Bibliotheken en voorzitter van KNVI afdeling Prissma.

Klaas Jan is een veelgevraagd spreker en wordt vaak uitgenodigd als denktank bij vraagstukken in de bibliotheek en erfgoedsector. Ook wordt Klaas Jan door GO-opleidingen regelmatig ingezet als docent en examinator.

linkedinfacebook

Curriculum Vitae + portfolio (lang)

Zijlmo.nl

Zijlmo.nl is het platform van Korneel Zijlmans en Klaas Jan Mollema en is sinds 23 november 2002 een ware testomgeving en presentatieruimte voor deze informaticus en informatiekundige. Al die jaren is hier al menig perl en php script getest, een enkel fotoalbum gepresenteert en wat eigen gefrutsel voortgebracht.