Klaas Jan Mollema

Als mediatechnoloog (MSc) en informatiespecialist (B-ict) is Klaas Jan Mollema Hogeschooldocent HBO-ICT en Onderzoeker Overheid, Data en Burgerschap bij Lectoraat Civic Technology aan de Haagse Hogeschool.

Vanuit een creatieve invalshoek werkt hij op het snijvlak Informatie, Technologie en Gebruiker.

Topics waarover hij regelmatig spreekt en in onderwijst zijn: interactie ontwerp, user experience design, het bouwen van interactieve installaties, Big Data architectuur, Datamanagement, document management, Informatiemanagement, Bedrijfsprocessen, Datavisualisatie, Predictive Analysis & Machine Learning en Geo Informatiesystemen.

Voorheen was hij specialisatiecoördinator van de Informatica specialisaties Business Data Management en Interactie-Technologie bij Hogeschool Leiden.

In zijn vrije tijd is Klaas Jan al sinds 1995 zweminstructeur bij Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht. Daarnaast is hij decorbouwer en technicus bij Theater Imperium Leiden.

learning experiences

Leren doet ieder mens anders. Het ontwikkelen van een onderwijsklimaat waarin iedere deelnemer optimaal kan functioneren is een enorme uitdaging. Klaas Jan heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van zogenaamde learning experiences. Challengeweeks en studiereizen waarbij studenten of professionals als groep worden ondergedompeld in een leerklimaat met een uitdaging. Zowel in hogeschoolcontext als tijdens studiereizen weet Klaas Jan door de opdracht en de opzet een groot ontwikkeleffect te bereiken.

Lees verder…

spreker

Klaas Jan is een veelgevraagd spreker en spreekt over User Experience Design, Learning Experiences, Open Data, Big Data, InformatieVisualisatie en informatiemanagement. Ook wordt hij door GO-opleidingen regelmatig ingezet als docent en examinator.

Lees verder…

blog

Met m’n kop in het jaarbeeld van Hogeschool Leiden

Stiekem wel een beetje trots dat ik dit jaar met m’n kop in het Jaarbeeld van Hogeschool Leiden sta (https://www.hsleiden.nl/binaries/content/assets/hsl/over-hl/jaarbeeld/hsleiden-jaarbeeld-2018.pdf pagina 20) met een verhaal over de challengeweek van business data management van januari 2018. Deze week was de challengeweek van 2019. De eindfilm van 2019 laat ook weer zien dat het weer een succes …

Eight years of plans coming together

Acht jaar geleden had ik niet durven dromen dat het plan voor de studiereis van Studievereniging IT&Design (SIM) zoveel zou brengen. Het concept is simpel en doeltreffend: Bedenk een interactief tentoonstellingsobject, conceptualiseer, bouw, programmeer en presenteer het op de laatste dag. Elk jaar toveren we het hostel om tot een bouwplaats. Elk jaar zijn de …

Workshop informatie visualisatie @ studevereniging SIM

Voor Studievereniging SIM mocht ik in december 2017 weer een workshop Informatie Visualisatie geven. De workshop heb ik dit jaar vernieuwd en laten inspireren door de workshop die ik eind dit jaar in London volgde bij David McCandless. De studenten maakten tijdens de workshop elk hun eigen infographic en de resultaten waren verbluffend sterk.

contact

De beste manier om contact met me te leggen is via mijn mailadres bij Hogeschool Leiden. Dit mailadres en andere contactgegevens vind je linksonder op deze webpagina.

CV en uitgebreide contactinformatie