Klaas Jan Mollema

Als mediatechnoloog (MSc) en informatiespecialist (B-ict) is Klaas Jan Mollema coördinator van de Informatica specialisatie Interactie-Technologie bij Hogeschool Leiden. Hij geeft leiding aan een groep van 9 collega’s. Daarnaast geeft hij als docent les over interactie ontwerp, user experience design, design thinking, het bouwen van interactieve installaties en Geo Informatie- systemen. Ook is hij verantwoordelijk voor de onderwijslogistiek en coacht hij hogeschoolbreed nieuwe docenten die de BDB volgen. Werken volgens de Design Thinking Methode en de inzet van opdrachtgevers en opdrachten uit het werkveld zijn voor hem een cruciale factor.

Eerder was hij coördinator Business Data Management en gaf en ontwikkelde hij onderwijs over Big Data architectuur, Datamanagement, Datawarehousing, Informatiemanagement, Bedrijfsprocessen en Datavisualisatie.

In de periode voor Hogeschool Leiden gaf Klaas Jan als docent InformatieDienstverlening en -Management (IDM) bij De Haagse Hogeschool les over Open Data, Geodata, Informatie- management en Tools. In die jaren was hij 2 keer 3 jaar lid van de kenniskring Informatie, Technologie en Samenleving.

Klaas Jan is een veelgevraagd spreker en denkt graag mee bij vraagstukken in de overheid, onderwijs, bibliotheek en erfgoedsector. Hij organiseert al jaren inhoudelijke studiereizen voor studenten
en professionals.

learning experiences

Leren doet ieder mens anders. Het ontwikkelen van een onderwijsklimaat waarin iedere deelnemer optimaal kan functioneren is een enorme uitdaging. Klaas Jan heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van zogenaamde learning experiences. Challengeweeks en studiereizen waarbij studenten of professionals als groep worden ondergedompeld in een leerklimaat met een uitdaging. Zowel in hogeschoolcontext als tijdens studiereizen weet Klaas Jan door de opdracht en de opzet een groot ontwikkeleffect te bereiken.

Lees verder…

spreker

Klaas Jan is een veelgevraagd spreker en spreekt over User Experience Design, Learning Experiences, Open Data, Big Data, InformatieVisualisatie en informatiemanagement. Ook wordt hij door GO-opleidingen regelmatig ingezet als docent en examinator.

Lees verder…

blog

Met m’n kop in het jaarbeeld van Hogeschool Leiden

Stiekem wel een beetje trots dat ik dit jaar met m’n kop in het Jaarbeeld van Hogeschool Leiden sta (https://www.hsleiden.nl/binaries/content/assets/hsl/over-hl/jaarbeeld/hsleiden-jaarbeeld-2018.pdf pagina 20) met een verhaal over de challengeweek van business data management van januari 2018. Deze week was de challengeweek van 2019. De eindfilm van 2019 laat ook weer zien dat het weer een succes …

Eight years of plans coming together

Acht jaar geleden had ik niet durven dromen dat het plan voor de studiereis van Studievereniging IT&Design (SIM) zoveel zou brengen. Het concept is simpel en doeltreffend: Bedenk een interactief tentoonstellingsobject, conceptualiseer, bouw, programmeer en presenteer het op de laatste dag. Elk jaar toveren we het hostel om tot een bouwplaats. Elk jaar zijn de …

Workshop informatie visualisatie @ studevereniging SIM

Voor Studievereniging SIM mocht ik in december 2017 weer een workshop Informatie Visualisatie geven. De workshop heb ik dit jaar vernieuwd en laten inspireren door de workshop die ik eind dit jaar in London volgde bij David McCandless. De studenten maakten tijdens de workshop elk hun eigen infographic en de resultaten waren verbluffend sterk.

contact

De beste manier om contact met me te leggen is via mijn mailadres bij Hogeschool Leiden. Dit mailadres en andere contactgegevens vind je linksonder op deze webpagina.

CV en uitgebreide contactinformatie