Klaas Jan Mollema

Als mediatechnoloog (MSc) en informatiespecialist (B-ict) is Klaas Jan Mollema coördinator van de Informatica specialisatie Interactie-Technologie bij Hogeschool Leiden. Hij geeft onderwijs over interactie ontwerp, user experience design en het bouwen van interactieve installaties en Geo Informatiesystemen.

Voorheen was hij coördinator Business Data Management en gaf en ontwikkelde hij onderwijs over Big Data architectuur, Datamanagement, Informatiemanagement, Bedrijfsprocessen, Datavisualisatie, Predictive Analysis en Machine Learning.

Klaas Jan is een veelgevraagd spreker en wordt regelmatig uitgenodigd als denktank bij vraagstukken in de bibliotheek en erfgoedsector. Ook wordt Klaas Jan door GO-opleidingen regelmatig ingezet als docent en examinator.

studie
Klaas Jan studeerde af bij de Master Mediatechnology op het thema ‘new media kills nostalgia’ en maakte daarvoor de onder andere de electronische kunstinstallatie ‘Reaction Machine’. InformatieDienstverlening en InformatieManagement is zijn bachelor. Daarnaast heeft hij een diploma didactische vaardigheden en is hij zweminstructeur.

profiel
Klaas Jan is een betrokken werknemer met oog voor detail en professionaliteit. Hij is altijd in de weer, gezond nieuwsgierig en communicatief. Een organisator en netwerker die enthousiast wordt van het bij elkaar brengen van mensen en partijen.

learning experiences

Leren doet ieder mens anders. Het ontwikkelen van een onderwijsklimaat waarin iedere deelnemer optimaal kan functioneren is een enorme uitdaging. Klaas Jan heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van zogenaamde learning experiences. Challengeweeks en studiereizen waarbij studenten of professionals als groep worden ondergedompeld in een leerklimaat met een uitdaging. Zowel in hogeschoolcontext als tijdens studiereizen weet Klaas Jan door de opdracht en de opzet een groot ontwikkeleffect te bereiken.

Lees verder…

spreker

Klaas Jan is een veelgevraagd spreker en spreekt over Open Data, Big Data, informatiemanagement en diverse onderwerpen in de bibliotheek & efgoedsector. Ook wordt hij door GO-opleidingen regelmatig ingezet als docent en examinator.

Lees verder…

blog

Met m’n kop in het jaarbeeld van Hogeschool Leiden

Stiekem wel een beetje trots dat ik dit jaar met m’n kop in het Jaarbeeld van Hogeschool Leiden sta (https://www.hsleiden.nl/binaries/content/assets/hsl/over-hl/jaarbeeld/hsleiden-jaarbeeld-2018.pdf pagina 20) met een verhaal over de challengeweek van business data management van januari 2018. Deze week was de challengeweek van 2019. De eindfilm van 2019 laat ook weer zien dat het weer een succes …

Eight years of plans coming together

Acht jaar geleden had ik niet durven dromen dat het plan voor de studiereis van Studievereniging IT&Design (SIM) zoveel zou brengen. Het concept is simpel en doeltreffend: Bedenk een interactief tentoonstellingsobject, conceptualiseer, bouw, programmeer en presenteer het op de laatste dag. Elk jaar toveren we het hostel om tot een bouwplaats. Elk jaar zijn de …

vacature: Informatica docent met kennis en ervaring rond Big Data tools, data analyse en predictive analyse (1fte)

Voor mijn specialisatieteam Business Data Management (Hogeschool Leiden) zoek ik een docent informatica die bij voorkeur kennis heeft van: – Big data frameworks als Hadoop en Hortonworks; – Big Data tools als ElasticSearch, Google BigTable, Google BigQuery; – Visualisatie en analytics tools zoals Tableau en PowerBI; – Programmeren in R en/of Python; in het bijzonder …

contact

De beste manier om contact met me te leggen is via mijn mailadres bij Hogeschool Leiden. Dit mailadres en andere contactgegevens vind je linksonder op deze webpagina.

CV en uitgebreide contactinformatie